Bistro

hartje

BISTRO LE P'TIT COEUR

Gezelligheid troef 

“Bij het buitenkomen dachten we even de Eiffeltoren te zien, zo fel lieten we ons onderdompelen in de gezellige Parijse sfeer...”

 

 

“Ik hoopte eigenlijk om op een mooie lentedag de liefde te vinden bij een goeie kok.” vertelt al lachend de sympatieke gastvrouw Muriel Ravelingien. “Al van mijn 16 jaar ben ik actief in de horeca en de microbe heeft me sindsdien nooit meer losgelaten.” Ik kom uit een zelfstandig nest, het was dus al een uitgemaakte zaak dat ik ooit mijn eigen zaak wou starten. Een echtgenoot-kok is er nooit van gekomen, maar gelukkig ben ik gaandeweg op de juiste mensen gebotst, waardoor ik vandaag over een uitstekend uitgebalanceerd team beschik.

Zowel in`t Oud Konijntje, waar ik mijn stage deed, als in die 4 jaar bij `t Hof van Cleve, heb ik heel veel kunnen opsteken en tegelijk werd ik mij ook bewust van wat ik niet wou. Voor mij geen strak interieur en vaste menu’s. Uiteindelijk liet ik mij voor het interieur inspireren door de gezellige Frans-Parijse bistrostijl en ons zomerterras bezorgt je een instant Provencegevoel.

Eén van onze signaturen is dat we altijd twee soorten groenten op tafel zetten en ook de typische smaak van de Mibrasa oven, waarbij we vlees of vis bakken op houtskool, kent veel succes. De kaart en suggesties volgen de seizoenen.

Voor de rokers hebben we dan weer een gezellige ruimte ingericht en voor grote groepen hebben we een apart zaaltje, ideaal voor het vieren van familiegebeurtenissen tot 16 personen.

Tot slot vinden ook de wijnliefhebbers de weg, dat bewijzen mijn tweede en eerste plaats voor ‘Sommelier of the year’ in West-Vlaanderen.